search

Touch og grafik på helt små devices med TouchGFX

TouchGFX

De ting, der omgiver os, bliver mere og mere avancerede og intelligente. Og mindre. Som forbrugere forventer vi intuitive berøringsskærme, når vi skal betjene de MCU’er (Micro Controller Units), der kan styre alt fra ure, cykler, låse, pumper, termostater til køleskabe, alarmer og diverse biosensorer.

 

TouchGFX giver smartphone-oplevelse på ganske små enheder

Hos Strongminds hjælper vi virksomheder med at udvikle løsninger til direkte og intuitiv menneske-maskine-interaktion. Det er løsninger med specialdesignede brugergrænseflader til MCU’er med TouchGFX-teknologien, som er et særligt framework til små hardwareplatforme. TouchGFX er særligt optimeret til at udvikle grafiske, touch-baserede brugergrænseflader på små controllere på et enkelt integreret kredsløb med begrænset hukommelse og et meget lavt energiforbrug. Med TouchGFX opnås en uovertruffen performance på disse små enheder.

 

Når du ikke vil nøjes med on-chip low-end-grafik

TouchGFX er et C++-framework udviklet af Draupner Graphics, der tillader dig at designe og implementere avancerede grafiske brugeroplevelser på den type microcontrollere, som du tidligere kun har kunnet betjene med stærkt forenklede knapper og kryptiske menuer. De fleste mikrocontrollere som fx ARM Cortex M-range MCU’er leveres med basale onboard-biblioteker til at understøtte simple brugerinteraktioner.

Enheder, der skal understøtte hyppig eller informationsrig brugerinteraktion, har imidlertid brug for en langt mere avanceret udnyttelse af MCU’ens kapacitet og funktioner, og her har TouchGFX optimerede renderingsalgoritmer og tegnefunktioner, så du kan levere:

 • Glidende, dynamisk grafik med 25 frames pr. sekund eller mere.
 • Understøttelse af displaystørrelser op til WSVGA (1024x600).
 • Effektiv MCU-udnyttelse med typisk belastning på under 15 %.
 • Et absolut minimalt effektforbrug.

Det er derfor meget fordelagtigt at udnytte mulighederne med TouchGFX, hvis ”Human Device Interaction” er afgørende for dit nye produkt eller løsning med indlejret teknologi.

 

Indlejret Smartphone-grafik på dit næste produkt?

Hvis du overvejer at løfte brugeroplevelsen på dit næste produkt eller din næste produktgeneration, kan Strongminds’ mestre i samarbejde med Draupner hjælpe dig fra idéstadiet til en kørende prototype og videre til din første launch af dit nye produkt. Vi hjælper dig med følgende:

 • Design-thinking og agil udvikling af dit Human-Device-Interface.
 • Overblik over samlet arkitektur og vigtige teknologikomponenter.
 • Sparring og samarbejde med dine produktchefer.
 • Udvikling af din indlejrede løsning.
 • Eventuelle tilpasninger og udvidelser til din særlige platform.
 • Design og udvikling af apps til supplerende betjening af dit device.
 • Sikker cloud-baseret integration.
 • Sikker peer-2-peer kommunikation mellem Apps og dit device.

I Strongminds kan vi også hjælpe dig med at finde relevant ekspertise og støtte din udviklingsorganisation, indtil de er helt selvkørende.

 

Få en uforpligtende snak om, hvad TouchGFX kan gøre for jer

Vil du vide mere om, hvordan teknologien kan hjælpe din virksomhed, er du meget velkommen til at skrive til info@strongminds.dk

 

Billedet er venligst udlånt af Draupner Graphics.

STRONGMINDS 

STRONGMINDS er et software-udviklingshus i vækst. Vi har solid erfaring med cloududvikling og integration af forretningssystemer og andet udstyr. Vi laver solidt software-håndværk, der giver værdi til din forretning, og du er altid velkommen til at kontakte os, så vi kan drøfte dine muligheder. 

Kontakt Icon Kontakt

STRONGMINDS 

INCUBA - Katrinebjerg

Åbogade 15 

DK - 8200 Aarhus N

 

T: (+45) 7026 6416

E: info@strongminds.dk

ERFA-gruppe for software-udviklingschefer

STRONGMINDS After Work er en ERFA-gruppe for softwareudviklingschefer i Østjylland med en LinkedIn-gruppe og relevante gå-hjem-møder, der kan skabe samarbejde, dialog og relationer. Sammen vil vi løfte og udvikle niveauet og miljøet for softwareudvikling som profession. Er det noget for dig, så kontakt os gerne.